Perkongsian dari peti surat:
As salam sis.. Apa khabar? Sis nak tanya..apakah diet yg terbaik utk turunkan berat badan.
Saya aktif sukan and gym.. Tp mcm xturun jer berat badan… maybe cara pemakanan saya x betul rasanya. Boleh share je sis. Tq
Like · · Promote · Share
  • Alvin Jude I lol’d at ‘Peti surat’
  • Shamsul Bin Osman Sekadar pandangan … Jika aktif sukan & gym … kemungkinan tak turun berat badan sebab pembentukan OTOT. Tapi lemak badan tu kompom terbakar 🙂 Ramai konpius antara TURUN BERAT BADAN dengan TURUN KANDUNGAN LEMAK DALAM BADAN. Apa2 pun badan besar tak apa janji lemak kecil (y) Jikia nak cantikkan badan juga maka exercise kena in hand with diet pemakanan yang sihat.
  • Manja Lara Me have same problem too…kena istikamah la sekarang ni. Record calorie intake and balance with exercises.
    Overweight is not happening within night, so do not expect the miracle to happen within night too. Just sharing experience.
  • Mazlyn Mustapha Ada mesin penimbang berat badan yang boleh membezakan lemak dan otot.
  • McDirk Diggler Measure skinfold thickness
  • Kharmila Abdullah I started my weight loss quest early this year. Counting calories using myfitnesspal.com….cycling and hit the gym. Get good balance of calorie intake and consumption. Exercise lepas tu baham nadi lemak 2 pinggsn xde maknanya.
  • Mazlyn Mustapha Kharmila Abdullah: LOL nasi lemak…my weakness 😛
  • Nitahain Hashim Kamal Portion control is key. Not so much what kind of food U eat. Berhenti makan sebelum kenyang. No brainer way of doing it for me is: whatever I feel like eating, I’ll eat half.
  • Shamsul Bin Osman Kih kih kih… exercise lepas tu baham nasi lemak 2 pinggan ADA maknanya :p Sebab tu dia suka exercise sebab nak boleh baham nasi lemak berpingan-pinggan…. berbanding orang yang tak exercise tapi baham nasi lemak tak ingat ke donia. Kerja harian pun memainkan peranan… Buruh Kasar menaikkan bangunan tengah panas terik hari2 baham nasi lemak dua tiga pinggan tak apa kot … berbanding kerani kerja ngadap komputer 24/7 duduk2 ajer tapi selera ngalahkan Sumo Wrestler.
  • Ana Shariff Apapun diet tetap memainkan peranan penting….itulah cabaran utama dalam menurunkan berat badan
  • Shaiful Hazmeer Kalu kulit still menggelebeh confirm sc fat.
Advertisements